2022: Sydvesteuropa og Marokko

Sidste tur sydpå (i denne omgang):

Vores 3 sabbatår lakker mod enden og vi tager den sidste tur sydpå. Vi besøger Mosel, som vi endnu ikke har besøgt, tager til Central Massive i Sydfrankrig - et område vi ikke har været i trods mange rejser i Frankrig. Vi mangler også at se lidt af det centrale Spanien og endelig slutter vi af med en arrangeret tur til Marokko. Det er en helt ny rejsemåde og et meget anderledes land, så det er vi noget spændte på.

Etape 1: Over Mosel til centrale Frankrig 

Vi kører stille og roligt igennem Tyskland og Vi kørte forbi Heidelberg og Mosel på vores vej til de sovende vulkaner i Central Massive i Frankrig. Det gav nogle dejlige cykelture og en udfordrende vandretur op ad Puy de Dome.

Etape 2: Fra vulkaner til bjerge - Frankrig

Vi var på udfordrende cykel- og vandretur, inden vi bevægede os sydpå mod Cahors og Lourdes og senere Pyrenæerne. Det blev til vinkøb på slottet Caïx og flotte køretur i bjergene.

Etape 3: Baskerlandet og Rioja 

På den anden side af Pyrenæerne kørte vi ind i Spanien og Baskerlandet mod Pamplona og Rioja. Pamplona var en meget hyggelig by med tyrefægterarena, små hyggelige gader og torve. Vi kom også på en dejlig cykeltur i Rioja-området og fik også smagt på varerne.

Etape 4: Los Picos de Europa og Leòn

På Fra Rioja kørte vi længere vestpå mod byen Potes, som ligger ved foden af bjergkæden Los Picos de Europa. Der havde vi nogle dejlige dage inden vi fortsatte sydpå til den for os ukendte by Leòn. Det blev en overraskende god oplevelse.

Etape 5: Højsletten og Madrid

Fra Leòn bevæger vi os nu sydpå til byen Salamanca. Efter et par dage der, tog vi til Cáceres og i en naturpark, inden vi kastede os ud i et besøg i hovedstaden Madrid. Efter storby-besøget kørte vi igen mod syd og de flotte møller berømt fra historien om Don Quijote.