2022: Norden

Drømmen om Nordkap:

En tur til Nordkap har længe været på vores ønskeliste og nu skulle det være. Vores 2 måneder bliver fordelt med max. 3 uger i Finland/Lapland op til Nordkap og derefter en 5-6 uger i Norge - specielt i områderne omkring Lofoten og de mange fjorde mellem Trondheim og Bergen. Vi skal ud og cykle, vandre og selje i vores nye gummikajak, men der bliver også mange køretimer i naturen.

Etape 1: Fra Danmark til Helsinki

Vi tager hul på vores sommertur til Norden og starter med en hurtig tur gennem Sverige til Stockholm og sejler derfra videre til Turku i Finland. Det bliver en dejlig start med cykelture i både Turku og Helsinki.

Etape 2: De 1000 søer


Efter ophold i Helsinki gik turen nordøstpå til Porvoo og derefter ud i nationalparkerne. Det blev til flere overnatninger ved søbreden og vi fik også indviet vores nyanskaffelse: en kajak.

Etape 3: Fra Lapland til Nordkap

Vi kører nordpå gennem Lapland, krydser polarcirklen og besøger julemanden. Vi , kører ind i Norge ved Kirkenes, har et par vandreture undervejs og ender som planlagt ved Nordkap efter en fantastisk køretur. Mon vi får midnatssolen at se?

Etape 4: Det nordligste Norge


Turen går her fra Nordkap langskysten til Tromsø. Undervejs overnatter vi på fantastiske overnatningspladser nyder solen. Tromsø er en rigtig god oplevelser og vi ender på tærsklen til Lofoten.

Etape 5: Vesterålen og Lofoten

Vi er nu nået til et af turens absolutte højdepunk-ter - Vesterålen og Lofoten. Desværre er vejret ikke så godt, selvom vi dog er heldige at få lidt solskin og såmænd også midnatssol igen. 

Etape 6: Ned til Dovrefjeldet


Vi er stadig langt hjemmefra og det er blevet tid til at køre længere sydpå. Vi kommer forbi Saltstraumen, kører på Atlanterhavsvejen og gennem smukke landskaber til Dovrefjeldet.

Etape 7: Grimsdalen


Vi havde 3 dage med supergodt vejr og dem benyttede vi til et par dejlige cykel- og vandreture i Grimsdalen.

Etape 8: Over fjeldene hjem


Vi er stadig langt hjemmefra og det er blevet tid til at køre længere sydpå. Vi kommer forbi Saltstraumen, kører på Atlanterhavsvejen og gennem smukke landskaber til Dovrefjeldet.