2022: Italien

Se vores film her nedenfor til inspiration.

2022: Italien


Vi har længe talt om at køre til Italien om foråret - og nu skulle det være.


Planen er, at vi med udgangspunkt i Venedig kører sydpå - helt ned i støvlelandets hæl, helt ud i storetåen og også et besøg på Sicillien. På vejen hjem kører vi langs Amalfi-kysten og slutter af i Rom. Vi håber, at komme foråret i møde og glæder og til at se det mere ubekendte Italien.  Etape 1: Venedig - San Marino


Efter en hurtig tur gennem Tyskland og Østrig nåede vi vores første mål: Venedig. Efter 2 dage i den fantastiske by gik turen til San Marino via Po-deltaget syd for Chioggio.

Etape 2: Mod støvle- landets hæl


Fra San Marino valgte vi at køre gennen landet istedet for ud til kysten. Vi skulle møde Lones tidligere kollega i Casoli og derfra gik det videre til Manfredonia og efter nogle dage til Trulli-byen Alberobello.

Etape 3: Rundt i hælen


Turen gik videre ned langs østkysten og efter både en cykeltur og vandretur rundede vi det sydligste punkt på hælen, inden vi kørte nordpå igen til byen Gallipoli.

Etape 4: Mod tåen


Det gik videre nordpå forbi "Primotivo-land" mod den fantastiske by Matera med de tidligere grotteboliger og med en vild bykerne af små huse og kringlede gader. Vi fortsatte mod tåen og kom igennem snelandskab i nationalpark Sila og endte ved kysten til nogle dages afslapning.

Etape 5: Nu til Sicilien

Efter et par afslapningsdag (incl. tøjvask) gik turen nu til Sicilien. Vi sprang Messina over og kørte langs kysten til en fin lille camperplads lidt udenfor Siracusa. Derfra gik det videre over barokbyen Noto og til sydkysten ved Marina de Ragusa.

Etape 6: Videre rundt på øen

Fra Marina de Ragusa gik turen videre langs kysten til Agrigento, hvor vi både skulle se templer og en hvid trappe ved havet. Vi endte efter et stop i bjergbyen Erice ved en campingplads ved San Vito de Capo i et helt fantastisk område.

Etape 7: Fra spidsen til Etna

Med en flot vandretur sluttede vi vores besøg på spidsen og kørte da langs nordkysten mod Etna, forbi byen Cefálu. Herfra så vi cykelløb "Sicilien rundt 2022" og det blev en stejl tur op over passet Cecaro. Turen på Etna var en helt utrolig oplevelse og der blev taget mange billeder.

Etape 8: På fastlandet igen

Turen går nu tilbage til fastlandet og byder på et lille gourmet ophold i Tropea, en dinglende tur på tipetanske hængebroer og et spændende besøg i Pompei. Vi kunne lige klemme et besøg i Toscana ind, inden sidste etape til Rom.

Etape 9: På cykel i Toscana og Rom

Vi kan jo godt lide at cykle rundt i områderne, for på den måde kommer man længere omkring og ser mere. Her så vi i hvert fald masser af Toscane og Rom. 

Etape 10: Rom og hjemad igen

Vi havde en uge i Rom, hvor vi fik besøg og dermed lejlighed til at lege turister og se (næsten) alle seværdigheder. Derefter gik turen hjemad.