2021: Frankrig, Spanien og Portugal

2021: Frankrig, Spanien og Portugal

2021: Frankrig, Spanien og Portugal


Efter et 4-mdr.-job på Vejle City Camping var vi klar til endelig at komme afsted uden de helt store Corona-restriktioner. 


Det bliver en ca. 2½ måneders tur til ovennævnte lande - den planlagte tur til Marokko måtte desværre aflyses, da Corona endnu ikke var under kontrol der og vi ikke ville udsætte os for yderligere risiko for rejseforsinkelser, Men så bliver der lidt tid til at udforske Portugal, som også længe har været på ønskelisten. 


Se vores film her nedenfor til inspiration.

Etape 1: Napoleonsruten


Da vejret var dårligt i Tyskland, besluttede vi at køre den 325 km lange rute fra Grenoble til Cannes med en afstikker til Gorges du Verdon - Frankrigs Grand Canyon. En meget flot tur gennem bjerge og vild natur.

Etape 2: Avignon og Baux


Vi havde aftalt at mødes med gode venner i den skønne by Avignon. Vi besøgte også den lille bjergby Baux-de-Provence og det nærliggende Carrières de Lumières.

Etape 3: Costa Brava


Det blev til både besøg på Dali Museet i Figueres, en tur ad memory-lane for Lone (i Calella) og dejlige tapas i Barcelona.

Etape 4: Mod Bilbao


Da vi havde leget turister i et par dage, vendte vi kofangeren mod vest og mod Bilbao. 


Undervejs så vi imponerende landskaber, en flot borg, og var på 2 cykelture - herunder den mest fantastiske til dato.

Etape 5: Spaniens nordkyst


Efter besøg i Bilbao kørte vi langs kysten - dog med en dukkert i Laredo og en lille afstikker ind igennem en naturpark - og endte helt ude på kanten.

Etape 6: Portvinens hjerte


Fra nordkysten satte vi kursen direkte mod syd og efter et stop nord for Porto med en lille vandretur, nåede vi den smukke storby med den fantastiske vin. Derfra gik turen videre ind i Douro dalen.

Etape 7: Mod Algarve


Desværre var vejret ikke med os, så vandretur i naturparken måtte aflyses og istedet kørte vi direkte tilbage til kysten nord for Lissabon og kørte derfra sydpå og oplevede bl.a.Nazaré og Obidos.

Etape 8: Algarve


Denne etape starter med en fantastisk vandretur på Fishermans Trail (kun Lone) og derefter lidt sightseeing på diverse kyst seværdigheder, inden vi havner i hovedturistbyen Albufeira.

Etape 9: Rundt i Andalusien - del 1


Vi begynder vores rejse rundt i Andalusien med et besøg i Sevilla. Dernæst lidt bade- og solferie nær Mabella. Derfra går turen rundt i det smukke landskab fra Ronda, over Zahara de la Sierra og Grazalema og retur til Ronda.

Etape 10: Rundt i Andalusien - del 2


Vi var nu klar til et par dages aktivitet - cykeltur på ViasVerdes og vandretur på Caminito del Rey (kun Lone). Vejret trak os derefter vestpå til kysten syd for Cadiz og naturligvis et besøg i selve byen.

Etape 11: Rundt i Andalusien - del 3


Tiden løber og vi skal snart tænke på at køre hjemad. Inden hjemturen påbegyndes skal vi dog lige en tur

til Alhambra, på en fantasktisk vandretur, på huleboligbesøg og deltage i en spaghettiwestern.

Etape 12: Nordpå igen


Tiden løber og vi skal snart tænke på at køre hjemad. Inden hjemturen påbegyndes skal vi dog lige en tur

til Alhambra, på en fantasktisk vandretur, på huleboligbesøg og deltage i en spaghettiwestern.

Bonus: Rejsebilen - once upon a time in Andalusia