3. Etape - Ind i Normandiet

Frankrig og Tyskland - Etape 3:

Ind i Normandiet

Ialt 483 km

Se også vores rejsefilm fra vores tur Ind i Normandiet her:

Søndag d. 30/8-20: Fra Festigny til Giverny -213 km

Efter sønnens mening blev plukning af druer hurtigt kedeligt og at give €49,- for dette var helt vildt, grænsen-de til en turistfælde, så med den fine oplevelse i mente besluttede vi derfor at droppe dette. Udhvilede (og uden hovedpine) kørte vi videre gennem det smukke Champagne området til Giverny, der bl.a. huser "La Maison et les Jardins de Claude Monet" (Claude Monets hus og haver).

påvej til giveny 1
på vej 5
på vej 6
på vej 7

30/8-20: "La Maison et des Jardins de Claude Monet"

(Claude Monets hus og haver).

"La Maison et les Jardins de Claude Monet" (Claude Monets hus og haver) var et forholdsvis godt besøgt sted på denne søndag i Corona-tider og med truende regnvejr. Men det var en smuk have med mange blomster og hvem har ikke ejet de berømte åkande-billeder af Monet på et eller andet tidspunkt? Merchandisefænomenet er dog heller ikke gået Monet forbi - alt fra kalendre, slips,  fyrfadslys mv. kunne købes i shoppen.

monet 4 - åkander
monet 3 - bro
monet 1
monet 8 - åkander
monet 15
monet 19 - hus udefra
monet 21 - åkandebillede
monet 26 - køkken
monet 32 - åkandebillede
monet 34 - merchandise

På vej mod byen Rouen kørte vi ind forbi borgruinen Château Gaillard ved byen Les Anderlys. Det var en troligt flot beliggende borg lige ved Seinen og den har i sin tid været et imponerende bygningsværk - opført i 1196 under Richard Løvehjerte på kun 2 år!

31/8-20: Borgen Château Gaillard - 29 km

CG 26
CG 18
CG 14
CG 11
CG 7
CG 21
på vej 2

Storbyen Rouen - 47 km 

Storbyen Rouen skulle naturligvis også besøges og med en parkering på en ø midt i Seinen var vi tæt på Altstadt. Det var en meget flot by - selvfølgelig med en smuk katedral og hyggelige gader. Det blev til et glas vin på den gamle markedsplads før vi slentrede tilbage mod bilen i gaden med mere eksklusive varer. Vi skulle også forbi det hus, hvor vores gode venner fra Riis Feriepark har boet i 5 år.

rouen 11
rouen 9
rouen 8
rouen 5
rouen 1
rouen 13
rouen 17
rouen 15

1/9-20: Rouen - Dieppe - Étretat - Honfleur - 194 km

Fra Rouen gik turen op mod Dieppe - en stor havne- og badeby, som vi dog kun gjorde et kort stop ved. Herfra kørte vi ned langs kysten til klipperne ved Etretat og videre mod Le Havre over broen Pont de Normandie og til byen Honfleur.

dieppe 2
dieppe 5
dieppe 3
dieppe 9
påvej 8
påvej 10
dieppe 8
Dieppe 1
pont nor 2
pont nor 3

Étretat 

Klipperne ved Etretat var meget flotte, men også et meget turistet sted. Man kunne gå op to steder, så vi valgte at gå op til kirken på toppen og have den spektakulære udsigt til buerne i vandet. 

et 1
et 4
et 8
et 3
et 7
et 5

Honfleur

Byen Honfleur var meget charmerende - spækket med restauranter og souvenir shops, men også med mange kunstbutikker og gallerier. Vi synes den mindede om Nyhavn - blot noget større naturligvis. Det blev både til velfortjente fadøl (vi var på cykel - 10 km ialt) og til en lækker middag på en lille hyggelig restaurant.

h1
h2
h3
h4
h7
h14
h11
h16

Se med når vi kører længere ned i Normandiet med kurs mod Bretagne - på Etape 4.