10. Etape - Thüringen 1

Frankrig og Tyskland - Etape 10: Thüringen 1. del

Ialt 241km

Se vores film om første halvdel af vores tur til Thüringen:

Fredag/Lørdag d. 16+17/10-20: Fra Bad Lobenstein til Bad Berka - 78 km

Efter en rolig regnvejrsaften i Bad Lobenstein kørte vi til Bad Berka, der ligger centralt i Thüringen. Dagen gik med at få et overblik over Thüringen seværdigheder og interessante steder og lægge en plan for de kommende dage. Desuden blev der tid til at sidde med fødderne oppe og læse en god bog. Lørdag blev det dog også til en gåtur i skoven på 11 km på trods af gråvejret. 

land 1
land 3
land 4
land 5

Søndag d. 18/10-20: Fra Bad Berka til Eisenach - 87 km

Efter ankomst til Eisenach skulle borgen Wartburg besøges - det var der, Martin Luther oversatte biblen fra latin til tysk i sin tid. Men der var rigtig mange besøgende og køerne var lange - tyskerne startede vist deres efterårsferie nu, så vi besluttede kun at se borgen udefra. selvom det kunne have været spændende at komme ind. 

wartburg 1
wartburg 2
wartburg 4
wartburg 5
wartburg 6
wartburg 7

Søndag d. 18/10-20: Drageslugten - vandretur 17 km

 I steder for Wartburg-besøget besluttede vi at fortsætte til slugten "Drachenschlucht", der lå lige i nærheden. Det gjorde den næsten også og den meget smalle slugt - smalleste sted 60 cm bred - var en sjov oplevelse. Selve slugten var 2,6 km lang, så med Wartburg, mellemstykke, slugt og hjemtur endte vi med en vandretur på ialt 17 km. Det kunne mærkes i benene. Se galleri for flere billeder fra slugten 

drage 1
drage 2
drage 6
drage 8

Mandag d. 19/10-20: Fra Eisenach til Bad Salzungen - 43 km

Vi vågnede med friske ben og satte kursen mod Bad Salzungen, hvor vi ville besøge det lille slot "Altenstein". Dette fine lille slot lå i en meget smuk park og vil blive meget flot, når den igangværende restaurering er færdig. Vi måtte dog nøjes med at nyde synet udefra, men med den flot anlagte park med de smukke efterårsfarver, var det også turen værd. Se galleri for flere billeder.

alten 1
alten 20
alten 7
alten 19
alten 10
alten 24

Tirsdag d. 20/10-20: Fra Bad Salzungen til Geisa - 33 km

Ja det er jo ikke mange kilometer vi kører imellem vores overnatningssteder, men overalt er naturen jo iklædt sin efterårsdragt og man kan bare ikke få nok af det smukkes skue, selvom det kan være svært at indfange på film og foto. Se flere efterårsbilleder i galleriet.

efterår 1
efterår 2
efterår 8
efterår 6
efterår 5

Onsdag d. 21/10-20: Vandretur omkring Geisa - 17 km

Onsdagen var afsat til en lang vandretur i det smukke bakkede landskab og det var en rigtig fin tur, der selvom der var 500 højdemeter ialt var rimelig nem at gå. Turen kom forbi den tidligere grænse mellem de to tysklande og der var lavet en tankevækkende udendørsudstilling om hvordan man dengang adskildte et lille lokalsamfund. Tænk at det kun er 31 år siden at ståltråden blev fjernet! Langs grænsen for det tidligere DDR, som iøvrigt følger Thüringens grænse - var der lavet en kunstudstilling med dobbeltydige skulpturer på "Weg der Hoffnung" (Håbets vej). Se mere i galleriet.

geisa 1
geisa 6
geisa 17
geisa 8
geisa 33
geisa 24

Det var kun det første afsnit om Thüringen, der allerede har budt på gode oplevelser og flotte scenerier. Der kommer mere i næste afsnit, hvor vi skal på flere vandreture, på besøg i drypstenshule og en tidligere koncentrations-lejr.  Se mere om det i næste

etape 11.