9. Etape - Deutsche Alpenstraße

Frankrig og Tyskland - Etape 9: Deutsche Alpenstraße

Ialt 612 km

Se også vores rejsefilm fra vores tur på den smukke alpevej:

Mandag d. 12/10-20: Fra Scheidegg til Lindenburg via Skywalk Allgäu - 12 km

Denne mandag vågnede vi i Bayern og havde besluttet, at vi nu ville prøve endnu en "ferievej" i Sydtyskland - nemlig den "Deutsche Alpenstraße", som strækker sig fra Lindau til Berchtesgaden langs grænsen til Østrig. Det kan virkelig anbefales at tage disse "ferieveje", for de er - ligesom den danske "Maguerit-rute" - lagt de flotteste steder. Og denne "Deutsche Alpenstraße" er ingen undtagelse. Man kører langs grænsen til Østrig og har flotte kig ind over bjergene og ned i dalene. Se flere billeder i galleriet.

da0
da18
da10
da7
da3
da17

Mandag d. 12/10-20: Skywalk Allgäu 

Kort fra overnatningspladsen i Scheidegg lå "Skywalk Allgäu", som er en flot familie- attraktion med klappezoo, legeplads, barfodssti, Biergarten og restaurant, men ikke mindst den flotte hængebro mellem trætoppene og tårnet med en formidabel udsigt. Selvom om Niels har højdeskræk, klarede han gangbroerne og fik det flotte udkig - tårnet tog jeg (Lone) dog alene. Desværre var vejret ikke helt klar, men udsigten kunne godt nydes alligevel.

sky 2
sky 4
sky 6
sky 5
sky 3
sky 1
sky 7

Tirsdag d. 14/10-20: Fra Lindenburg via Oberjoch til Wertach - 72 km

Vi overnattede på en rigtig fin byplads i Lindenburg og på Lones opfordring tog vi ind på hattemuseet. Byen Lindenburg er nemlig berømt for sine mange hatteproducenter siden 1850'erne og det har man naturligvis foreviget med et flot museum (se galleriet for flere billeder). Efter besigtigelsen kørte vi videre på Deutsche Alpenstraße over passet Oberjoch (1200 m) med ikke mindre end 106 sving på ca. 6 km og endte i Wertach på endnu en fin plads.

hat 1
hat 2
hat 11
hat 3
hat 15
hat 13

Onsdag d. 14/10-20: Fra Wertach til Ettal - 78 km

Denne morgen vågnede vi op til den første frostklare morgen med en flot udsigt over dalen og den nærliggende sø. Efter en lille gåtur i den rene luft kørte vi videre ad "Deutsche Alpenstraße". På vejen fik vi dejlig formiddagskaffe ved en lille sø og i Füssen kom vi forbi de to flotte slotte: Neuschwanstein og Hohenschwangau - som taget ud af en Disney film - se nedenfor.

wer 12
wer 9
wer 2
wer 3
sø 1
sø 3

Onsdag d. 14/10-20: Neuschwanstein og Hohenschwangau

De to slotte er som taget ud af Disneys film - eller det må rettere være omvendt. De er meget imponerende og derved også en stort tilløbsstykke for turister. Selv en almindelig efterårsonsdag var der virkeligt mange mennesker og selve adgangen til slottet Neuschwanstein var udsolgt. Man kunne dog stadig gå op - og ja, det var virkeligt OP ad bakke - til slottet, så man kunne fotografere fra en udsigtsplatform. Der var endnu et fotospot: Marien- brücke, men der var meget lang kø og ventetid, så det sprang vi over. Vejen ned igen gik igennem en flot slugt med vandfald. Se galleri for flere billeder.

neu 7
neu 3
neu 11
neu 8
neu 19
neu 21

Torsdag d. 14/10-20: Fra Ettal til Bad Lobenstein, Thüringen - 450 km

De seneste dage har vi med stigende bekymring fulgt Corona-udviklingen i det sydlige Tyskland, hvor flere "Landkreise" bliver røde pga. smittetal over 50/100.000 og det har stor betydning for mobile rejsende som os. Hvis man har opholdt sig i et rødt område, skal man nemlig i 14 dages karantæne, hvis man forlader et Bundesland - eksempelvis Bayern. Da vi ikke ønsker at være buret inde i autocamperen så længe, har vi besluttet at forlade "Deutsche Alpenstraße" og Bayern - Chiemsee og Berchtesgaden må desværre vente til en anden gang - og køre direkte op til delstaten Thüringen, som vi øvrigt ikke kender ret meget til.

ettal 2
da21
da22
da23

Det bliver spændende at opleve - for os - ukendt land, men mon ikke også Thüringen gemmer på flotte og interessante oplevelser. Se mere om det i næste afsnit 10.