Etapeoversigt: Frankrig og ???

1. etape - 25/8-27/8:

Esbjerg til Frankrig   

Hvis Udenrigsministeriet ikke ville anbefale rejser til Frankrig på grund af den stigende smitte i hele Europa, besluttede vi at tage afsted tidligt tirsdag 25/8. Dermed ville vi være i Frankrig d. 26/8 og kunne således holde vores ferie som planlagt. 

Med start fra Châlons-en-Champagne udforsker vi området omkring Reims og Épernay, hvor vi forhåbentlig også skal smage lidt champagne og plukke lidt druer.

3. etape - 30/8 - 2/9:

Ind i Normandiet

Fra den fantastiske champagnesmagning kører vi vestpå mod Normandiet forbi en borg og Rouen til byen Dieppe. Derfra går turen sydpå langs kysten til byen Honfleur.

Fra Honfleur forsatte vi ad "Route de la Baie" langs med kysten til en overnatning på et lille cideri og derefter videre til et besøg på øen Le Mont St. Michel.

6. etape - 17/9 - 26/9:

Farvel til Frankrig

7. etape - 27/9 - 4/10:

Ind i Tyskland/ Schwarzwald

9. etape - 12/10 - 14/10:

Deutsche Alpenstraße

8. etape - 5/10 - 11/10:

Mere Schwarzwald og Bodensee

Efter et par hektiske etaper satte vi farten lidt ned, mens vi fortsatte ud i Bretagne. Blandt dets mange udflugtsmål fik vi set St. Malo, Rosa Granitkysten, Huelgoat skoven, vestkysten, Point du Raz og Carnac med mere.

Fra Carnac fortsatte vi ned langs kysten mod byen Cognac. Der blev vi 4 dage - en dejlig by, hvor vi bl.a. var til cog- nacsmagning, men efterhånden som Coronasmitten i Frankrig tog til, besluttede vi at køre mod Tyskland for at komme over grænsen hurtigst muligt. 

Første mål efter vi har passeret grænsen var området Kaiserstuhl. Det er et vulkanområde, hvor der nu dyrkes vin, frugt og grøntsager i et spektakulært terræn. Derfra gik turen dybere ind i smukke Schwarzwald.

Det smukke Schwarzwald lokker med flere smukke oplevelser og vi ender med nogle dejlige dage ved Bodensee.

Fra enden af Bodensee tog vi alpevejen langs den østrigske grænse og frem til Ettal, hvor desværre måtte afbryde turen og køre  mod nord, da smittetrykket i Bayern blev for højt. 

Thüringen var for os helt ukendt område, men vi blev glædeligt overrasket. Der er mange smukke steder og gode oplevelser.

Så mange oplevelser at vi måtte dele delstaten op i 2 afsnit. De smukke efterårsfarver var med til at gøre turen uforglemmelig. Efter 14 dage blev det dog tid til at vende køleren mod Danmark, da Tyskland blev lukket ned pga. Corona-virus. 

Etapeoversigt: Frankrig og Tyskland - efterår 2020